Skidspår

elljus 2,5 km
Dubbelspår med hög kvalitet.
Ljuset tänds manuellt vid västra sidan av ladan. Släcks automatiskt kl 22.

Avkortat 2,5 km spår

Naturskönt, lätt kuperat, dubbelspår

Sjörundan,
Naturskönt turåkningsspår

Naturskönt turåkningsspår

Pulkabacke finns

Status för skidspåren finns på startsidan

Spårning sker normalt kvällen efter ett snöfall.

om skidkultur och skidspåren på Norra Fjället

Skidspår
Lyckorna Golfklubb

Ca 4,5 km spår
Lätt kuperat,
lättåkt spår i öppen terräng
Vägbeskrivning till Lyckorna Golfbana

Skidsektionen LFK

Se kontaktsidan

Stugan på
Norra Fjället

Håller öppet under Jul- och sportlov (v8), samt lö och sö vid skidföre.
Se startsidan för mer info.
Vägbeskrivning Norra Fjället
Tel nr till

Vy från skidspåren 2006-01-03, 5 km skidspår. Foto Bo K

Skidor
säsongen 2011/12

Snön töade bort

2012-02-19. Regnet och värmen under helgen tog hårt på snötäcket och nu är det mesta borta. Det blev ett par dagar med fina spår på Lyckorna Golfbana innan tövädret slog till igen. Ronny Olsson, Magnus Gregart och Bosse Karlsson hade fixat fina spår.

Spårat på Lyckorna Golfbana

2012-02-15. Vi har kört upp ett skidspår på Lyckorna Golfbana som är ca 3,5 km långt. Vi har skrapat ihop snö och kört med spårkälke och det blev ett riktigt fint spår. Om det får frysa ihop och hårdna under natten blir det förmodligen kalasfint att åka på i morgon. Passa på nu innan tövädret kommer.

Skidspår på Golfbanan

2012-01-22. Ingen mer snö i sikte ännu, men kylan verkar hålla i sig. På Lyckorna Golfbana har vi gjort ett spår där vi kört med skotern och tryckt till. Det blev förvånansvärt bra och där går alldeles utmärkt att åka skidor. Golfbanan är tacksam eftersom det är gräsunderlag och risken för att skada skidorna är liten, trots att snötäcket inte är mer än 5-10cm.

Intresserad av skidläger i Sälen?

2012-01-20. Snön här hemma lyser med sin frånvaro och för er som vill få lite skidträning på snö kan vi erbjuda ett tillfälle för det. LFK har möjlighet att hyra en stuga i Tandådalen i Sälen under veckorna 4 - 6. I Tandådalen är det mer än 50 cm natursnö och längdskidspåren är perfekta. Stugan ligger precis intill längdskidspår, elljusspår och slalombackar och har 7 bäddar. Är ni intresserade så hör av er snarast till skidansvarig (se kontaktsidan).

Finns intresse organiserar vi en eller flera resor. Det kan vara hel vecka eller del av vecka. Förmånligt pris för LFK-medlemmar.

Skidresa till skidtunneln i Torsby

LFK gänget i Torsbytunneln. Klicka för fler foton.2011-12-04. I år var vi ett gott gäng på 11 personer som åkte till skidtunneln i Torsby för att känna på snön.  Det var ovant att ställa sig på skidorna igen och det tog ett tag innan skidtekniken ville infinna sig. Vi hade två trevliga dagar, med några mils skidåkning och det blir säkert efterräkning i form av träningsvärk för de flesta. Vi bodde och åt gott på Vägsjöfors Herrgård som vanligt. Nu väntar vi bara på att snön ska komma på Norra Fjället också. Foton från resan finns i bildarkivet.

Ytterligare en dag för röjning av skidspåren

Nov 2011. Det milda höstvädret ger oss bra förutsättningar för att röja på skidspåren och vi har fått gjort mycket redan. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra, så vi har bestämt att det blir en ny gemensam röjningsdag, lördag 12 nov, samling kl 09.00 vid Norra Fjällets parkering.

Röjning av skidspåren

Okt 2011. Vintersäsongen närmar sig och vi behöver förbereda skidspåren på Norra Fjället. Vi har planerat in några lördagar för att röja och förbättra på spåren, lö 22 okt, lö 29 okt och lö 5 nov.
Samling kl 09.00 vid Norra Fjället, utrusta er med oömma kläder, fika, hörselskydd och gott humör så blir det en trevlig dag på fjället. Vi håller igång oavsett väderlek, men vi får ändå hoppas på bra väder.

Ta gärna med lämpliga verktyg, om ni har tillgång till det. Det blir lite olika typer av arbeten
    -    skogsröjning (handskar, motorsåg, röjsåg, kvistsåg, hörselskydd, spade o spett)
    -    lite snickeriarbeten, bl a för att få igång vallaboden (vanliga handverktyg)
    -    lite elarbeten
    -    småunderhåll inne i stugan

Vi hoppas att vi får en hygglig uppslutning med sugna skidåkare, friluftsmänniskor och medlemmar som vill hjälpa till att hålla Norra Fjället anläggningen i gott trim. Det finns uppgifter för alla som vill delta.

För mer info kontakta skidansvarig.

Skidläger Torsby skidtunnel

Okt 2011. Skidlägret i Torsby skidtunnel är planerat till lö-sö 3- 4 dec. Det är samma upplägg som tidigare år med boende och mat på Vägsjöfors Herrgård (bra boende och god mat). Vi bor på hotellrums, så inga lakan behöver medtagas. Vi samåker i bilar. Pris för boende och mat 450 kr för LFK-medlemmar (ungdomar 300 kr), skidpass 200 kr/3 tim, ungdom 130 kr/3 tim. Anmälan helst före 18 nov. I mån av plats på hotellet går det bra att anmäla senare.
Länk till skidtunneln www.skitunnel.se

Prel program
lö kl 09 Avresa
kl 13 3-timmars pass skidåkning
kl 18.30 middag Vägsjöfors Herrgård
sö kl 09 Frukost och utcheckning
kl 09.30 3-timmars pass skidåkning
kl 13.30 Hemresa, ca 4 tim (26 mil)

Anmäl intresse till skidansvarig, se kontaktsida.

Skidträff på Team Sportia i Stenungsund

Okt 2011. Torsdag 3 november mellan kl 16 - 21 har Team Sportia i Stenungsund en längdskidträff.
Dom har leverantörer på plats som kan hjälpa dig att välja rätt utrustning. Självklart har dom specialpriser i butiken under kväll! Det bjuds på lättare förtäring under kvällen.

Vi söker ideella krafter som vill stödja vår verksamhet

Driften av Norra Fjället sköts ideellt av Ljungskile Friluftsklubb  Det går åt mycket mantid för att hålla anläggningen och alla spår i skick.
Vi välkomnar alla krafter som vill medverka till att stötta vår verksamhet och hålla Norra Fjället levande. Det finns uppgifter för alla, allt i från skogsröjning, gräsklippning, spårning, städning, snickeriarbeten, kaffeservering etc. Kontakta ansvarig för Norra Fjället, se kontaktsidan.